12 Temmuz 2010 Pazartesi

2010 DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU İSPANYA

0 yorum

2010 DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU İSPANYA

30 gün, 64 maç... Brezilya, Arjantin, Almanya ve diğerleri... Hepsi geçti, gitti.. Ve şampiyon'un adı dün gece belirlendi: İspanya... Aslına bakılırsa bu sonuç hiç de sürpriz değildi, çünkü 'Ahtapot Paul', Matadorlar'ın tarihte ilk kez mutlu sona ulaşacağını günler öncesinden söylemişti.
YorumlaGönderYazdırBir yanda 1974 ve 1978’in finalisti Hollanda, diğer tarafta tarihinde ilk Dünya Kupası finalini oynayan İspanya... Boğalar, Portakal’ı uzatmada İniesta ile yıkıp, Fransa’nın ardından iki büyük kupayı üst üste kazanan ikinci ülke oldu.



2010 Dünya Kupası’nda İspanya, tarihinde ilk kez finale çıktığı turnuvada Hollanda’yı normal süresi 0-0 biten karşılaşmanın uzatmalarında 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Boğalar, 1998’de Dünya Kupası ve 2000’de de Avrupa Şampiyonu olan Fransa’nın ardından üst üste iki kupayı da müzesine götürmeyi başaran ilk takım unvanını elde etti. Ayrıca İspanyollar, Dünya Kupası finallerinde gruptaki ilk maçını kaybedip, mutlu sona ulaşmayı başaran ilk ülke oldu. Formasına şampiyonlukla birlikte ilk yıldızını takan İspanya maça hızlı başladı. 19. Dünya Kupası finalinde 5. dakikada Xavi’nin sağdan yaptığı ortada Ramos kafayı vurdu. Kaleci Stekelenburg, topu kurtardı. 12’de Alonso’nun ortasında arka direkte Villa’nın gelişine vuruşu, az farkla auta çıktı. Ardından Hollanda oyuna ortak oldu ve 45+1’de Robben’in sağ çaprazdan şutunu Casillas kornere çeldi.

Tek yenilgiyle yıkıldılar
İkinci yarıda 1974 ve 1978’de oynadığı finalleri kaybeden ve bu kez şanssızlığına son vermek isteyen Portakallar, hücumda daha etkili oldu. Robben ve Sneijder’le tehlikeler yaratan Portakallar, bir türlü Casillas’ı geçemedi. Normal süre golsüz sona erdikten sonra uzatmalara geçildi. Bu bölümde de İspanya Navas ve Fabregas, Hollanda ise Robben’le gole çok yaklaştı. Tam maç penaltılara gidiyor derken Fabregas’ın pasında 116’da İniesta skoru değiştiren golü attı ve İspanya’nın zaferini ilan etti: 0-1. Turnuvadaki tüm maçlarını kazanan ve 25 maçtır kaybetmeyen Hollanda yıkılırken, İspanyollar adeta mutluluktan havalara uçtu.

Maçın adamı: Andres İniesta (İspanya)
Dev karşılaşmada skoru değiştiren adam İniesta, uzatmada attığı golle kahraman oldu. Ülkesinin ilk Dünya Kupası’nı kazanmasında başrolü oynayan İniesta, bu kritik golünün benzerini Barça formasıyla 90+3’te Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Chelsea’ye atarak takımını finale taşımıştı.






ispanya - hollanda 1-0 maçın geniş özeti izlesene.com

0 yorum:

Yorum Gönder